Handla Jerkbaitspö från fiskebutik på nätet

Jerkbaitspö, rullspö och​ metspö. Det finns många typer av sportfiske och långt mer olika typer av spön, beten och utrustning. Inom sporten finns olika typer av fiske av olika avancerad grad och för olika ändamål, med allt från mete till jerkbaitfiske. Det senare är ett typ av fiske som vanligtvis används när man ska fiska efter gädda och är ett mer annorlunda sätt och fiska i jämförelse med många andra typer av fiske. Till skillnad från exempelvis spinnfiske så vevar man inte in betet så fort man har kastat det, istället låter man betet sjunka innan man spänner linan och använder sig av sitt jerkbaitspö för att börja "Jerka". Detta innebär att man håller linan spänd hela tiden och drar in betet genom att slå spötoppen mot vattenytan en eller flera gånger. Själva syftet med jerkbaitfisket är att simulera rörelserna av en skadad fisk vilket lockar gäddan till hugg och med linan på ditt jerkbaitspö spänt hela tiden så känner du exakt när något händer med betet.

De rätta jerkbaitspöna och betena till gäddorna

Utrustningen till sportfisket kan köpas i många olika butiker till varierande pris och kvalité. Idag finns gott om sportfiskebutiker på nätet med stort utbud. Jerkbaitfiske är en ytterst intressant och rolig fiskeform som kräver styva jerkbaitspön och så kallade jerkbeten. Man är dock inte speciellt begränsad då det finns en stor uppsjö av olika former och storlekar bland jerkbeten. Kom ihåg att använda starkare, tåligare fiskerullar till dit jerkbaitspö då jerkbaitfiske är ganska tungt.

Vilka färger du väljer på jerkbeten beror lite på hur gäddorna mår när du är ute och fiskar, ifall dom är lite sega och trötta så kan man använda sig av utstickande färger och flytande jerkbeten med gummitail, det senare används när gäddorna är speciellt trötta och du kan behöva reta upp dom lite för att dom ska hugga till. För den kompletta upplevelsen finns även håvar, stövlar, boxar, vågar och andra verktyg på en välsorterad fiskebutik som Stockholms Fiske & Fritid på nätet.​